Jouluresepti: Lohijoulutortut

Jouluinen ruokaohje

Tällä ohjeella valmistuu 20 kpl lohijoulutorttuja.

Ainekset:

2 pkt (10 levyä) torttutaikinalevyjä
125 g lämminsavulohta
1 dl raejuustoa
1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
Tuoretta timjamia
Ruohosipulia
Mustapippuria
Valkosipulijauhetta
Suolaa

Valmistus:

Ota taikinalevyt sulamaan noin tunti ennen leipomista. Leikkaa levyt kahteen osaan ja viill taikinaneliöiden nurkkiin noin 2 cm: viillot. Taita taikinaneliöiden ulko- kärjet sisään ja paina kärjet kevyesti kiinni neliön keskelle. Aseta leivinpaperi uuninpellille ja nosta joulutortut sen päälle. Riko kananmuna lasiin ja lisää ruoka-lusikallinen vettä. Sekoita seos tasaiseksi ja voitele tortut huolellisesti. Laita uuni lämpenemään 225:n asteeseen. Sekoita kulhossa jogurtti, raejuusto ja savulohi. Lisää ruokalusikallinen sitruuna- mehua ja mausteet. Hienonna joukkoon tuoreen timjamin lehtiä muutaman oksan verran. Lisää suolaa vain halutessasi, täyte on maukasta ilmankin. Sekoita hyvin, jaa täyte joulutorttujen keskelle ja paista uunissa noin 10 minuuttia kunnes suolaiset joulutortut ovat kellanruskeita. Seuraa väriä paiston aikana, tortut palavat helposti. Koristele paistetut leivonnaiset ripottelemalla täytteen päälle hienonnettua ruohosipulia. Vinkki: nosta paistamattomat joulutortut aina kylmälle pellille ennen paistamista, jotta lehtitaikina nousee paistaessa kuohkeaksi.

Ohje ja kuva: Sami

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa